Vilten wanddecoratie

Vilten wanddecoratie

De wandpanelen van Blåstation en Offecct brengen rust in elke ruimte door de demping van de nagalm en omgevingsgeluid. De panelen bestaan uit gegoten polyester met een vilten deklaag. De panelen zijn geschikt voor absorptie van geluid van 500 Hz en meer (tenzij anders vermeld), waardoor zij met name geschikt zijn voor het verminderen van telefoongeluiden en stemmen.

Vilten wanddecoratie

Ginko Blåstation

Een aantrekkelijke geluidsabsorberende oplossing op basis van Japanse traditie met een eigentijds westers perspectief. Ginko kan een wolkerige winterhemel zijn of een herfstbos met felle kleuren. Door slechts de kleuren te veranderen, kan deze geabstraheerde vorm meerdere landschappen in de binnen omgeving brengen. De panelen worden op de wand bevestigd door middel van magneetjes. Er zijn meerdere kleuren te verkrijgen.
Afmetingen: H , B 500, D .

Membrane Offecct

Deze akoestische panelen kunnen tegen het plafond worden gemonteerd of gebruikt worden als semi-transparante scheidingswand. Het is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. “Naast de akoestische eigenschappen is de Membrane natuurlijk ook decoratief. Een interessante architectonische kwaliteit zal zijn wanneer het scherm verlicht wordt, waardoor er een mooi schaduwenpatroon ontstaat.” – David Trubridge, ontwerper. Kleur: offwhite.
Afmetingen: H 350, B 350, D 110.

Vilten wanddecoratie

SOUNDWAVE® Offecct

De lijn SOUNDWAVE® is ontworpen door verschillende ontwerpers. Allen hebben hierbij bewust de combinatie gemaakt tussen een mooie wanddecoratie en het functionele doel om geluid te absorberen.

Vilten wanddecoratie

SOUNDWAVE® Botanic

“Toen ik de opdracht kreeg om een geluidsdempend paneel voor het Soundwave project te maken, werd ik geïnspireerd door boomtakken. Het is interessant om te zien hoe de structuren veranderen, afhankelijk of de panelen horizontaal of verticaal worden geplaatst.” – Mario Ruiz, Ontwerper.
Kleur: antraciet, grijs, groen, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 62

Vilten wanddecoratie

SOUNDWAVE® Flo

De Flo is geïnspireerd op geluidsgolven en digitale gegevens. “Hedendaagse mensen leven in een zeer digitale wereld en we moeten met experimenteel design een tegenwicht creeren in de fysieke werled om een balans te creëren. De panelen kunnen samen worden geplaatst of juist verspreid op verschillende manieren. Horizontaal geplaatst geeft het verwijzingen naar water, verticaal doet het denken aan geluidsgolven.” – Karim Rashid, ontwerper.
Kleur: antraciet, grijs, rood.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

SOUNDWAVE® Geo

“De mens heeft altijd al de wens gehad om hun muren te versieren – overal en te allen tijde. Maar wij ontwerpers hebben de neiging om alles af te pellen tot op het decoratieve. Ik wilde bij Offecct geluid panelen een geometrisch patroon maken dat decoratief is en waarbij je ook kunt werken op grote schaal, met vele op een rij, zonder daarbij rommelig te worden.” – Ineke Hans, ontwerper
Kleur: antraciet, grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Akoestische wandbekleding barrisol

SOUNDWAVE® Geo

SOUNDWAVE® Bella is ooit speciaal ontworpen voor het Hotel Bella Sky in Kopenhagen ontworpen door het Deense architectenbureau 3XN. “We werden geïnspireerd door het gebouw zelf, dat zeer scherp van vorm is en wordt gekenmerkt door de afwezigheid van rechte hoeken. Door het gebruik van verschillende kleuren, is elke ruimte weer een andere identiteit te geven.” – Herford Kim Nielsen, oprichter 3XN.
Kleur: antraciet, grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Geluidswerende panelen barrisol

SOUNDWAVE® Pix

Het ontwerp van Pix doet denken aan de toetsen op een toetsenbord. Ze stralen een herkenbaarheid uit, die tegelijkertijd verrast. “Pix biedt architecten de mogelijkheid om verschillende onderdelen die samen een geheel te vormen te combineren, en ik kijk ernaar uit om te zien hoe architecten en interieurontwerpers over de hele wereld Pix gebruiken om innovatieve interieurs te creëren” – Jean-Marie Massaud, ontwerper.
Kleur: meerdere kleuren.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Geprinte wanden barrisol

SOUNDWAVE® Luna

Luna is door Teppo Asikainen ontworpen om geluid te absorberen in de lagere frequenties (150 Hz-500 Hz). Hierdoor is het geschikt voor ruimtes waar de echo van lagere tonen gedempt moet worden.
Kleur: grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 80

Luna

SOUNDWAVE® Scrunch

Scrunch, ontworpen door Teppo Asikainen. De inspiratie voor Scrunch komt voort uit een verfrommeld stuk papier.
Geluid en akoestiek zijn twee belangrijke en vaak over het hoofd geziene factoren als het gaat om het creëren van de juiste sfeer voor interactie in gebieden waar mensen met elkaar communiceren en een praatje maken.
Kleur: antraciet, grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Geluidsisolerende wandbekleding barrisol

SOUNDWAVE® Sky

Sky is ontworpen door Marre Moerel, die de inspiratie voor het geluidsabsorberende paneel kreeg van de stedelijke skyline, met name New York. Bij plaatsing horizontaal vormen de Sky elementen rechte lijnen die vervolgens gebroken wordt door verticale lijnen. Het patroon weerspiegelt de geruite staat lay-out van New York en kan ook worden gezien als een enorme bergketen, bekeken in vogelvlucht. Verticaal doet het patroon aan hoge gebouwen of oude rotsformaties denken.
Kleur: antraciet, grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Geluidsisolerende wandbekleding

SOUNDWAVE® Stripes

Stripes, ontworpen door Richard Hutten wordt gekenmerkt door flexibiliteit; een flexibiliteit die in staat stelt te combineren op verschillende manieren. Dit betekent dat elk interieur waar de panelen kan toepassen op een unieke manier. De veelzijdigheid Stripes biedt een handig hulpmiddel voor architecten en opdrachtgevers om interessante en gevarieerde interieurs te creëren.
Kleur: antraciet, grijs, offwhite, bruin.
Afmetingen: H 585, B 585, D 55

Geluidsisolerende wandbekleding

SOUNDWAVE® Swell

Swell is het eerst gelanceerde akoestische paneel van Offecct. Ontwerper Teppo Asikainen weigerde om compromissen te sluiten met de look. Swell heeft een sterke persoonlijkheid en fungeert als een soort 3D behang en geeft een ruimte esthetische gevoel en tegelijkertijd verbetert het de akoestiek.
Kleur: meerdere kleuren.
Afmetingen: H 585, B 585, D 90

Vilten wanddecoratie barrisol

SOUNDWAVE® Village

Village, ontworpen door Claesson Koivisto Rune is een geslaagde combinatie van design en architectuur. Het heeft een complexe geometrie waar de geluids-absorberende eigenschappen het patroon hebben bepaald. Het ingewikkelde patroon bestaat om de beste prestaties te bereiken. Het patroon kan worden omschreven als een uitzicht over de daken van een groot aantal kleine gebouwen. De panelen zijn te gebruiken als een gehele bedekking of een combinatie van verschillende stukken in een hele muur.
Kleur: antraciet, grijs, offwhite.
Afmetingen: H 585, B 585, D 60

Akoestische plafondpanelen barrisol

SOUNDWAVE® Wall

Dit paneel is speciaal gemaakt voor de demping van geluid in frequenties van 250 Hz en hoger. Het paneel vermindert galm door geluidsbronnen als telefoon signalen en stemmen. Het is het grootste paneel tot nu toe van Offecct en het bouwt voort op de bestaande standaard afmetingen in de SOUNDWAVE® collectie. De muur strekt zich van boven tot onder uit en is een paneel dat meer deel uitmaakt van de architectuur van het gebouw doordat het een hele wand beslaat.
“Het contrast tussen licht en schaduw vormt een mooie continue golf.” – Christophe Pillet – ontwerper.
Kleur: offwhite.
Afmetingen: H 2340, B 585, D 50

Vilten wanddecoratie barrisol

SOUNDWAVE® Stand

Vloerstandaard in metaal met ruimte voor 18 stuks panelen, 3 x 3 stuks per zijde. Gelakt frame in gebroken wit. Verkrijgbaar in twee modellen: staand en als plafondframe. SOUNDWAVE® Stand is ontworpen door Richard Hutten en maakt het mogelijk om kamers in kamers te creëren. Of richting te geven aan de vorm van taakgerichte omgevingen. Door de eindeloze manier van combineren, geeft de Stand architecten ruimte voor variatie.
Afmetingen vloerstandaard: H 1800, B 1770, D 40

Akoestische wandbekleding barrisol

SOUNDWAVE® Ando

Ontworpen om geluid te absorberen in de lagere frequenties (150 Hz-500 Hz), dus de lagere toonsoorten. Gegoten polyester vezels in grijs met vulling gemaakt van gerecycled textiel en PET, dat oogt als een Ando betonblok.
Kleur: grijs.
Afmetingen: H 1170, B 585, D 55

Vilten wanddecoratie barrisol