The Market Hotel

Een thuis voor Groningers en gasten. Voor zakenlui en studenten. Van hier of van ver, uit streek of Stad. Gastvrij en gezellig, ontwapenend, vertrouwd. Voor iedereen van alle markten, een ontmoeting tussen jong en oud. Welkom in The Market Hotel Groningen – Tussen de Markten Thuis.

The Market Hotel heeft een unieke locatie midden in het hart van Groningen. Op de plek waar voorheen het Scholtenshuis stond, is na jaren eindelijk weer een fijne verblijfsplek gekomen waar iedereen welkom is. Het grote restaurant op de begane grond heeft de naam Café Willem Albert. Dit is een verwijzing naar Willem Albert Scholten die vroeger zijn huis had op deze plek. Willem Albert Scholten, een Groninger die leefde van 1819 tot 1892 en wie wordt gezien als ’s werelds eerste landbouw-industrieel. Hij liet uiteindelijk 24 fabrieken bouwen op het gebied van aardappelzetmeel, aardappelmoutwijn, strokarton, suiker en turfstrooisel. Hij bouwde zijn fabrieken in zowel Nederland als het buitenland, waarmee hij de eerste industriële multinational van Nederland was. Ook was hij één van de eerste investeerders in de voorloper van de Holland America Lijn.

Bewegend van de entree richting het restaurant gedeelte in dit prachtige 4-sterren hotel in hartje Groningen, valt je mond open van deze gigantische lichtkoepel; The Dome. Er werd initieel uitgekeken naar een natuurlijke lichtbron van dak naar begane grond. Doordat er in de center kern vergaderzalen kwamen moest er een kunstmatige lichtbron gecreëerd worden. De stijl van het gebouw (modern classic) is doorgevoerd in het interieur en The Dome geeft hier de center bar een extra grandeur. Een prachtige gebogen constructie met van achter aangelichte Barrisol doeken welke een enorm glazen dak nabootsen. Een one-of-a-kind idee, welke in samenwerking met de designers van het Westcord Hotel fantastisch heeft uitgepakt.

Mocht je in de buurt zijn, wandel dan zeker eens binnen voor een hapje en een drankje.

BOUWPARTNERS

    DAAG ONS UIT

    Wij bedenken graag voor u een
    creatieve en passende oplossing.    ×